LOGO.jpg

Kinderdagverblijf IJburg

Kinderdagverblijf IJburg

Ons doel is om kinderen die wij opvangen een fijne dag te bezorgen. Dit maken wij mogelijk door een veilig en vertrouwde omgeving te creëren. Vanuit deze veilige haven kan ieder kind zich, spelenderwijs en in zijn eigen tempo, ontwikkelen. Door een individuele benadering en het goede voorbeeld van de pedagogisch medewerkers leveren wij een substantiële bijdrage aan de ontwikkeling van de kinderen die wij opvangen.

We werken op Kids Planet heel bewust met horizontale groepen: babygroepen en peutergroepen. Door voor deze leeftijdsindeling te kiezen, kunnen we opvang goed laten aansluiten bij de ontwikkelingsbehoefte van de kinderen.

Babygroep

De babygroep is voor kinderen tot twee jaar. De jongste kinderen van de groep hebben hun eigen dagritme. Steeds meer groeien de kinderen toe naar het vaste dagritme van de groep. Steeds meer activiteiten zijn in groepsverband: onder andere goed voor hun sociale ontwikkeling. 
We hebben op Kids Planet een babygroep, met een directe toegang tot de tuin. Een afgeschermde tuin voor de babygroep maakt het heel gemakkelijk om naar buiten te gaan, iets wat dus ook veelvuldig gebeurt. Ook de allerjongste!

Peutergroepen

De peutergroepen zijn voor kinderen van 2 tot 4 jaar. Vanaf 20 maanden kunnen we kinderen die daar echt aan toe zijn al op de peutergroep plaatsen. Een van de peutergroepen is gelegen op de begane grond, de ander op de eerste verdieping. Beide hebben ze directe toegang tot een buitenruimte. We bieden onze peuters een gevarieerd aanbod aan activiteiten. Het 'vrij spel' is een belangrijk onderdeel van de dag. Kinderen kiezen zelf waar ze mee spelen en met wie, ook bijvoorbeeld verven of kleien is op deze momenten mogelijk. Buitenspelen staat iedere dag minimaal een keer op de planning. Ook worden veel (creatieve) activiteiten georganiseerd, soms krijgen deze vorm door het thema van dat moment. 

Het dagprogramma

De baby’s volgen het ritme van thuis. De oudere kinderen (dreumes en peuters) volgen het volgende dagprogramma:

7.45 - 9.30 De kinderen worden gebracht en nemen afscheid van hun ouders/verzorgers 9.30 - 10.00 We gaan met de kinderen aan tafel zitten en we eten crackers en drinken water. 10.00 - 10.15 De grote kinderen gaan naar het toilet, ook de kinderen die nog niet zindelijk zijn stimuleren we om op het potje of op de wc te gaan zitten, de kinderen met een luier worden verschoond. 10.30 - 11.30 Er is ruimte om vrij te spelen. We bieden vaak activiteiten aan, zoals spelletjes, knutselen, puzzelen en dansen en natuurlijk zodra het weer het toelaat, gaan we lekker naar buiten! 11.30 - 12.30 We gaan met de kinderen aan tafel en eten we een broodje en rauwkost (denk aan komkommer, cherrytomaatjes of een paprika) en drinken we melk of water. Na het eten gaan de kinderen die overdag nog slaap nodig hebben zich uitkleden. 12.45 - 15.00 De kinderen gaan naar bed.  De kinderen die bijna naar school gaan blijven op en kunnen rustig iets voor zichzelf gaan doen of met elkaar een spelletje spelen. 15.00 - 15.45 De kinderen worden uit bed gehaald, gaan naar de wc of worden verschoond en kleden zich, zo nodig met hulp, weer aan. Daarna gaan we met elkaar aan tafel en eten we vers fruit en drinken we water. 15.30 - 17.00 Vrij spelen of er wordt een activiteit aangeboden, als het weer goed is, gaan we lekker naar buiten. De kinderen kunnen al worden opgehaald en ouders en leidsters praten nog even na over de gebeurtenissen van de dag. 17.00 - 17.15 We eten met de kinderen als tussendoortje een soepstengel of een biscuitje.  De grote kinderen gaan naar de wc en de kinderen met een luier worden verschoond. 17.15 - 18.15 De kinderen worden opgehaald en ouders en leidsters praten nog even na over de gebeurtenissen van de dag.

Onze ouders

Onze ouders zijn betrokken en vinden het fijn om een goede band te hebben met de pedagogisch medewerkers die hun kind verzorgen. Het contact vindt grotendeels plaats tijdens de overdracht; een gesprekje bij het wegbrengen in de ochtend of het ophalen aan het einde van de dag. Er wordt verteld hoe het kind geslapen en gegeten heeft, maar juist belangrijk vinden we ook om te weten wat het kind op zijn dagen thuis heeft meegemaakt. 

Ons team

We hebben een heel vaste team van pedagogisch medewerkers. Kids Planet is ook voor hen als een tweede thuis. Ze benaderen kinderen warm en liefdevol. Ze leven zich in, zitten tussen de kinderen, ze spelen mee en praten met de kinderen. Ze zoekt in haar benadering naar de kinderen steeds naar de balans tussen veiligheid (bescherming en houvast) en autonomie (exploreren). Voor ouders zijn ze een vraagbaak, een klankbord en een voorbeeld. Ze geven ouders en kinderen het gevoel dat ze ‘thuis’ zijn. 

Babygroep: Kaoutar, Myrthe, Kirsten en Aimee
Peutergroep 1: Amal, Lisa en Brenda
Peutergroep 2: Danielle, Jolien en Aimee

IMG_4036.JPG

Inspectiebezoek 2019

Op 13 augustus 2019 is een onaangekondigd jaarlijks onderzoek uitgevoerd.

"Een kind dat op de grond ligt te spelen, wordt door een beroepskracht vergezeld. Dit vindt het kind zichtbaar prettig en het reageert positief en zoekt toenadering bij de beroepskracht. De emotionele veiligheid van de kinderen wordt gewaarborgd. De beroepskrachten leggen kinderen bij elkaar en noemen de kinderen bij de voornaam. Ze maken de kinderen attent op elkaars aanwezigheid. Een kind dat het niet meer fijn vindt om op de grond te liggen, wordt opgepakt en getroost. De beroepskrachten kennen bijzonderheden van de kinderen en gebruiken deze kennis in hun interactie met de kinderen. ‘Wie zie je buiten? Dat is je broer, hè?’ zegt een beroepskracht. 'Wil jij ook naar buiten? Zullen we dan de schoenen aandoen?' vraagt de beroepskracht. Het kind mag naar buiten; er wordt rekening gehouden met de behoeftes van de kinderen.”

 GGD Amsterdam, 10 oktober 2019

Klik hier om het volledige rapport te downloaden

 

Contact

020 7713561
leonie@kdv-kidsplanet.nl

Openingstijden

Dagelijks van 07:45 – 18:15
52 weken per jaar met uitzondering van nationale feestdagen

Uurprijs

€ 8,35

Locatie

Duarte Pachecostraat 8
1086 XW, Amsterdam

LRK-nummer 166354247